Technologie výroby

Tampotisk neboli tampoprint
Touto technologií se tisknou v podstatě všechny druhy materiálu (plasty, sklo, kovy, dřevo, kůže, keramika). Technologie je vhodná zejména pro rozměrově menší předměty. Jsou to např. kuličková pera, otvíráky, zapalovače, klíčenky a jiné. Tampotiskem lze tisknout i vícebarevný tisk. U této technologie se pro přenos barvy na potiskovaný předmět používají silikonové tampony různých tvarů a tvrdostí. Naše společnost používá na tamponový tisk profesionální stroje TIC.
 

tic tampon tisk

Výšivka
Díky této technologii je možné vyšít logo zákazníka téměř na jakýkoliv textilní výrobek, (ručníky, čepice, trička, bundy atd.), který se musí upnout do speciálního vyšívacího rámu. Logo zákazníka musí být s ohledem na velikost jednoduché, aby bylo po vyšití čitelné. Před vyšíváním je nutno vytvořit řídící program stroje pro dané logo, který se účtuje zvlášť. Vytvoření programu je časově náročné a tím poměrně drahé, ale program je pak použitelný i pro opakované zakázky, kdy se pak neúčtuje, pokud se neprovádí jeho další úpravy. Naše společnost používá pro reklamní výšivky profesionální stroje firmy Tajima.
 

tajima

Sítotisk plošný
Je to potisková technologie, kdy motiv loga je přenášen na potiskovaný předmět pomocí sítotiskové šablony a tiskové stěrky. Touto technikou je možno potisknout papír, plastické hmoty, samolepky, textílie, trička, čepice, tašky, deštníky a pod. Plošný sítotisk umožňuje i tisk plnobarevných předloh.

Transfer síťotiskovou technologií 
U této technologie se nejprve využije plošný sítotisk, kdy se všechny barvy motivu loga nanesou zrcadlově na přenosový papír. Barvy se tisknou v opačném pořadí než u přímého tisku. Po natištění se barvy pomocí teploty a tlaku přenáší z přenosového papíru na potiskované materiály (čepice, trička, deštníky, tašky a pod.). Výhodou této metody je vyšší brilance barev zvláště na tmavých odstínech textilií. Další výhoda je pak možnost tisku velmi náročných předloh a možnost přesného tisku plnobarevných obrázků na různé textilní výrobky systémem rozkladu přímých barev.

Sítotisk rotační
Je tisková technologii na válcové předměty. Motiv je přenášen na potiskovaný předmět pomocí sítotiskové šablony a tiskové stěrky. Rotační sítotisk se používá pro potisk kuličkových per, hrnků, popelníků, skleniček atd. Výhodou této technologie je možnost i vícebarevného potisku po celém obvodu.

Laser
Je to speciální technologie využívající laserového paprsku pro popis kovových, pokovených, dřevěných a plastových reklamních předmětů s barvenou povrchovou úpravou. Díky velice kvalitnímu, kontrastnímu a trvanlivému potisku (popisu) se dá říci, že tato technologie zcela nahradila elektrochemický lept a strojní rytí. Při popisu předmětů touto technologií dochází k odpaření svrchní části materiálu (u kovu a plastu cca 0,03 mm, u dřeva se dle tvrdosti hloubka pohybuje od 0,5-1,0 mm). U pochromovaných a poniklovaných reklamních předmětů (propisky, zapalovače atd.) tak vzniká velice kontrastní popis, kdy jeho zabarvení je závislé na barvě podkladového materiálu. U nerezových předmětů (butylky, hrnky, nože, atd.) je popis decentní a jeho zabarvení je téměř shodné s původní barvou nerezového předmětu. Na silnější nerezové předměty (od síly materiálu 3 mm) lze využít schopnosti lokálního zakalení, v takovém případě je barva popisu tmavě hnědá až černá. Barva laseru na dřevěných předmětech záleží na tvrdosti a letech materiálu, většinou bývá o něco tmavší než vlastní předmět. U plastových reklamních předmětů (kalkulačky) dochází k odpaření barevného povrchu a výsledná barva popisu je většinou černá.

Pískování
Tato technologie se používá na materiály sklo a kov hlavně u reklamních předmětů jako jsou sklenice, kovové hrnky, apod. U této technologie se používá nejčastěji písek (korund), který je přes tlakové zařízení a pomocí trysek různých průměrů foukán na předmět přes samolepicí šablonu s vyleptaným motivem loga.